Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sloboda

Crnogorac: Krupa je prilika da se vratimo na pravi put

gradimir_crnogorac_sloboda

Tuzlaci neće imati lagan zadatak pogotovo što će zbog trećeg žutog kartona iz ekipe izostati Said Husejinović, Antonio Vidović i Adis Hadžanović.

Pet kola bez pobjede tuzlanske Slobode zabrinjava navijače ovog kluba. Samo dva osvojena boda od 15 mogućih bilanca kojom se ne mogu hvaliti, unatoč tome što trener Zlatan Nalić kaže kako ekipa “igra snažno i moćno”.

Današnje gostovanje u Krupi moglo bi biti prekretnica, kaže pomoćni trener Gradimir Crnogorac.

– Uzrok rezultatske krize je teško objasniti. Bilo je mnogo grešaka koje se ne mogu staviti nama na dušu. Sve to utiče na igrače, a malo se šta čini da se ti uticaji “sa strane” spriječe. Kao i protiv svake ekipe, danas ćemo i protiv Krupe ići na pobjedu. Bit će teško, jer je i njima pobjeda imperativ i sve će učiniti da nas savladaju. Idemo se nadigravati, igrači su svjesni da smo u krizi. Današnja utakmica pravi je test za sve njih, ali i prilika da se Sloboda vrati na pravi put – izjavio je Crnogorac Feni.

Tuzlaci neće imati lagan zadatak pogotovo što će zbog trećeg žutog kartona iz ekipe izostati Said Husejinović, Antonio Vidović i Adis Hadžanović.

Radi se o veoma bitnim igračima “crveno-crnih”. Vidović je s pet golova prvi strijelac Slobode, Husejinović je bitna karika u postavi tuzlanskog premijerligaša, dok je Hadžanović prvo ime na poziciji defanzivnog veznog.

– Nedostajat će nam ovi igrači, ali ovo je prilika nekim igračima s manjom minutažom da se pokažu i opravdaju povjerenje stručnog štaba – zaključio je Crnogorac.

Utakmica Krupa – Sloboda igra se danas od 13.30 sati.