trener crvenocrnih

Crnogorac: Ostvarili smo cilj, mjesto nam je u Premijer ligi BiH

crnogorac

U tuzlanskoj Slobodi su definitivno odahnuli, s obzirom da su se borili za opstanak, iako su od tragičara Čelika, koji uz Zvijezdu 09 seli u Prvu ligu Federacije BiH, imali četiri boda više (21)

Nakon odluke Takmičarske komisije Nogometnog saveza BiH o okončanju prvenstva u Premijer ligi BiH, očekuje se da će tu odluku verifikovati i Izvršni odbor Saveza.

U tuzlanskoj Slobodi su definitivno odahnuli, s obzirom da su se borili za opstanak, iako su od tragičara Čelika, koji uz Zvijezdu 09 seli u Prvu ligu Federacije BiH, imali četiri boda više (21).

Šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac, koji je na tu dužnost imenovan 18. decembra 2019. godine, a u proljeće je Slobodu vodio samo na tri utakmice (Mladost 0:0, Zrinjski 0:2, Čelik 2:1), kaže kako nije bilo dileme hoće li njegova ekipa zadržati status premijerligaša.

– Ispunili smo svoj cilj koji je bio postavljen prije početak saradnje. Nismo se bojali izazova i mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo i da nam je mjesto u Premijer ligi BiH – izjavio je Crnogorac, objavljeno je na službenoj stranici FK Sloboda.

Naredna sezona u Premijer ligi BiH počet će 1. augusta, što predstavlja veliku pauzu za sve igrače.

– Sigurno da pauza od pet mjeseci neće nikome dobro doći, ali ovo je za sve nas novi momenat. Sada, kada je konačno donesena odluka o prekidu prvenstva, najvažnije je da se odmorimo od svega i da, kada krenu pripreme napravimo konkurentnu ekipu za iduću sezonu – napominje šef stručnog štaba Slobode.

Kako će izgledati sastav „crveno-crnih“, još nije poznato, mada su svi igrači osim Marinkovića ostali na okupu.

– Prvo treba vidjeti ko ostaje, a ko odlazi iz Slobode. Mislim da je naša ekipa pokazala pravo lice protiv Čelika, pred prekid prvenstva, i takvu ekipu Slobode želim da vidim i naredne sezone. Znači, ekipu koja stvara mnogo šansi i samim tim privlači publiku na stadion. Mislim da smo imali odličan tim sastavljen od par iskusnih igrača i momaka čije vrijeme tek dolazi. Ovom prilikom se zahvaljujem svom stručnom štabu, igračima i rukovodećim strukturama u klubu na korektnom odnosu tokom proteklih mjeseci. Pozdravljam sve naše navijače koji vole klub i koji s nestrpljenjem očekuju iduću sezonu – rekao je Crnogorac.