serija b

Crotone i Benevento novi italijanski prvoligaši

crotone-c (1)

Direktan plasman u Serie A izborit će dva prvoplasirana sastava iz Serie B, dok će za treće mjesto doigravati sastavi koji prvenstvo okončaju između trećeg i osmog mjesta

Nogometaši Crotonea pridružili su se igračima Beneventa kao putnici u prvu italijansku ligu za sljedeću sezonu, oni su povratak u Serie A izborili uvjerljivom 5:1 pobjedom na gostovanju kod posljednjeg Livorna u susretu 36. kola, a odgovarao im je i 0:0 remi Spezije na gostovanju kod Cremonesea.

Drugi Crotone tako dva kola prije kraja takmičenja u drugoj ligi ima 65 bodova, nedostižnih osam više od treće Spezije. Još ranije je Benevento osigurao prvo mjesto s 83 boda.

Crotone je proveo dvije sezone u društvu najboljih, od 2016. do 2018. godine. Te 2018. je ispao iz Serie A s Beneventom, kojemu je sezona 2017./2018. bila jedina koju je proveo u prvoj ligi.

Direktan plasman u Serie A izborit će dva prvoplasirana sastava iz Serie B, dok će za treće mjesto doigravati sastavi koji prvenstvo okončaju između trećeg i osmog mjesta. Trenutno te pozicije drže Spezia, Pordenone, Frosinone, Cittadella, Salernitana i Empoli.

Već je poznato kako će Serie A ove sezone napustiti SPAL i Brescia, dok je u najvećoj opasnosti pridružiti im se Lecce koji tri kola prije kraja zaostaje četiri boda za Genoom koja se nalazi na 17. poziciji, posljednjoj koja osigurava ostanak.