Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Crvena zvezda prošla dalje, Shkendija eliminisana

crvena zvezda3333

Fudbaleri Crvene zvezde su u Beogradu dočekali litvansku Suduvu. Nakon remija bez golova u Litvaniji, Crvena zvezda je u revanšu slavila sa 2:1 za plasman u naredni krug takmičenja

Sinoć je odigrano šest revanš mečeva prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, javlja Anadolu Agency (АА).

Fudbaleri Crvene zvezde su u Beogradu dočekali litvansku Suduvu. Nakon remija bez golova u Litvaniji, Crvena zvezda je u revanšu slavila sa 2:1 za plasman u naredni krug takmičenja.

Makedonska Shkendija je eliminisana od estonske ekipe Kalju. Shkendija je u prvom meču u gostima slavila sa minimalnih 1:0, ali je u Skoplju poražena rezultatom 1:2.

Gruzijski predstavnik Saburtalo Tbilisi je također prošao dalje. Saburtalo je u prvom meču u gostima kod Sheriffa Tiraspol slavio sa 3:0, a u revanšu kod kuće je poražen rezultatom 1:3.

HJK iz Finske je nakon pobjede kod kuće rezultatom 3:0 u revanšu remizirao 2:2 sa ekipom HB Torshavn s Farskih otoka i plasirao se u naredni krug takmičenja.

Valletta s Malte je izborila plasman dalje nakon što je kod kuće igrala 1:1 protiv ekipe Dudelangea iz Luksemburga, a u prvom meču u gostima je bilo 2:2.

Velški TNS je eliminisao kosovsku ekipu KF Feronikeli. U prvoj utakmici na Velsu je bilo 2:2, ali je TNS u revanšu u Prištini pobijedio s minimalnih 1:0.

U srijedu navečer se igraju preostale revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.