Fudbal

izvinjenje beogradskog kluba

Crvena zvezda se oglasila nakon vrijeđanja Zlatana, obećali da će naći primitivca

19/02/2021

"Sjedi dolje, Zlatane! Pi..o jedna, balijo jedan smrdljivi. J..em li te u usta da te j..em!" urlao je jedan navijač na snimci koja se proširila društvenim mrežama

Crvena zvezda se oglasila povodom uvreda koje je dobio Zlatan Ibrahimović tijekom okršaja beogradskog kluba i Milana na Marakani.

Zvezda i Milan odigrali su 2:2 u prvoj utakmici šesnaestine finala Evropa lige.

Milan je igrao u kombinovanom sastavu, a Zlatan Ibrahimović utakmicu je gledao s tribina. Nakon što je Milan poveo, Ibrahimović je skočio i proslavio gol, što je razbjesnilo nekolicinu navijača Zvezde koji su uspjeli ući na popis gostiju.

“Sjedi dolje, Zlatane! Pi..o jedna, balijo jedan smrdljivi. J..em li te u usta da te j..em!” urlao je jedan navijač na snimci koja se proširila društvenim mrežama.

Zvezda je žestoko reagirala na ove urede i poručila da će naći “primitivnog pojedinca” koji je vrijeđao Ibrahimovića.

“Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvredljive povike Zlatanu Ibrahimoviću tokom meča s Milanom. Кao klub smo učinili sve da organizacija meča bude na nivou dva velika kluba i nećemo dozvoliti da jedan primitivni pojedinac baci mrlju na tradicionalno poznato gostoprimstvo naše zemlje i našeg naroda. Crvena zvezda će u suradnji s nadležnim organima pronaći spomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posljedice takvog ponašanja. Crvena zvezda se najiskrenije izvinjava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neprijatnosti koju je doživio u našoj kući. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvijek bio dobar domaćin i to je poznato u cijeloj Evropi i tako će ostati i ubuduće jer nikada ovakve ispade nećemo tolerirati”, navodi se u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.