pakleni raspored

Crveni đavoli večeras igraju prvu od čak pet utakmica u narednih 16 dana

Bio bih razočaran kada igrači ne bi mislili da imamo šansu, jer u ovom momentu je sve moguće u ligi

Manchester United je loše otvorio sezonu u Premiershipu, u posljednje vrijeme bilježi bolje rezultate te je konačno stigao u gornji dio tabele.

Iako je Ole Gunnar Solskjaer istakao da je ove sezone u Premier ligi sve moguće, nije želio govoriti o osvajanju naslova od strane njegovog tima.

United očekuje pet utakmica u 16 dana. Prvu Crveni đavoli igraju u četvrtak protiv Sheffield Uniteda.

“Čeka nas naporan raspored. Poslije utakmice sa Aston Villom imat ćemo malu pauzu. Naravno da će ovaj period biti imati velikog značaja. Poslije njega moći ću da govorim o tome da li možemo da se borimo za titulu”, rekao je Solskjaer.

“Bio bih razočaran kada igrači ne bi mislili da imamo šansu, jer u ovom momentu je sve moguće u ligi. Mislim da smo bolji nego što smo bili, ali moramo još da napredujemo”, dodao je Norvežanin.

United je trenutno deveti na tabeli Premier lige. Ima osam bodova manje od lidera Liverpoola, ali i dvije utakmice manje.

U večerašnjem susretu United je favorit, sasvim očekivano s obzirom da gostuje ekipi koja ove sezone nije nikoga pobijedila. Sheffield United je ove sezone zabio tek pet golova u 11 utakmica, no nije nemoguće da malo barem poprave taj skor s obzirom da im u goste dolazi ekipa koja je u 11 utakmica primila čak 11 golova.

Prema kladionicama, šanse da domaćin zabije barem jedan gol na utakmici iste kao i šanse za pobjedu gostiju.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje kompletnu ponudu MOZZART-a za ovaj meč možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore