Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

City ponovo “počistio” Arsenal, Wenger “zaboravio” na izmjene (VIDEO)

wenger arsenal

Fudbaleri Manchester Cityja drugi put u svega četiri dana ubjedljivo su pobijedili Arsenal u Londonu.

Nakon 3:0 u finalu Liga kupa na Wembleyu “građani” su razbili “tobdžije” istim rezultatom i na Emiratima u Premiershipu.

City je pogocima dvojice Silva, Bernarda i Davida, te Leroya Sanea koji je bio i asistent, lako trijumfovao u zaostalom meču 28. kola.

Meč pred polupraznim tribinama je riješen već sredinom prvog poluvremena, Bernardo je donio 1:0 u 15. minutu, David je duplirao prednost u 28, a tačku stavio Sane u 33.

Arsenal je posljednju šansu da se vrati u meč propustio u sedmom minutu drugog poluvremena, Pierre-Emerick Aubameyang je promašio penal, tačnije, Ederson je sjajno odbranio.

Cijelu utakmicu u dresu Arsenala odigrao je bh. reprezentativac Sead Kolašinac, a zanimljivo je da Wenger nije izvršio nijednu izmjenu na utakmici.

City je tako nastavio put ka tituli, deset kola prije kraja sezone ima 16 bodova više od prvog pratioca, gradskog rivala Uniteda.

S druge strane, Arsenal je sve dalje od Lige prvaka, šesti je sa ček deset bodova zaostatka za četvrotoplasiranim gradskim rivalom Tottenhamom, a na -8 je i iza drugo rivala iz Londona Chelseaja.

Arsene Wenger odlazi iz Arsenala, poznato ime i njegovog nasljednika?