Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga evrope

Čudo na Maksimiru, Oršić s tri gola šokirao Mourinha

dinamoo (1)

U 90 minuta junak Dinamovog trijumfa prvo je nulirao Tottenhamovu prednost iz prvog dvoboja

Nogometaši zagrebačkog Dinama napravili su čudo i plasirali se u četvrtfinale Evropske lige, nakon što su nadoknadili 0:2 zaostatak protiv Tottenhama iz prve utakmice.

Mislav Oršić zabio je hat-trick i svojim golovima odveo zagrebačke Modre do pobjede od 3:0!

U 90 minuta junak Dinamovog trijumfa prvo je nulirao Tottenhamovu prednost iz prvog dvoboja. Sjajnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotne rašlje Oršić je u 62. minuti donio prednost hrvatskom prvaku, a preciznim završetkom akcije u 83. minuti, na asistenciju Atiemena, odveo je utakmicu u produžetak. Konačnih 3:0 postavio je solo prodorom i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 106. minuti.

Dinamo će se tako u petak (13 sati) u Nyonu naći u bubnju s osam najboljih klubova Evropske lige i prvi put u više od pola stoljeća igrati u četvrtfinalu nekog evropskog klupskog takmičenja.

Roma, Arsenal i Granada plasirali su se također četvrtfinale Evropske lige, javlja Anadolu Agency (AA).

Roma je u prvom meču osmine finala kod kuće pobijedila Shakhtar Donetsk rezultatom 3:0, a večeras je ponovo slavila 2:1 za plasman u naredni krug takmičenja. Naš reprezentativac Edin Džeko meč je odgledao s klupe za rezerve.

Arsenal je večeras kao domaćin poražen od Olympiacosa s 1:0, ali s obzirom da to da je slavio u prvom meču u gostima rezultatom 3:1, prošao je dalje.

Molde je večeras savladao Granadu s 2:1, ali je španska ekipa izborila plasman dalje jer je u prvoj utakmici slavila rezultatom 2:0.