Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Da li je ovo najveći promašaj u historiji fudbala? (VIDEO)

1522526

Svim ljubiteljima nogometa, barem iz Hrvatske, koji su gledali utakmicu Dinama i Cibalije 2009. godine u pamćenju će zauvijek ostati urezan promašaj Ilije Sivonjića je praktički s gol-crte uspio samo zaustaviti loptu umjesto da ju ugura u praznu mrežu.

Prošlog vikenda bivši napadač Dinama dobio je konkurenciju za najgori promašaj godine, desetljeća, stoljeća…

Na utakmici Zwollea i Feyenoorda igrala se 88. minuta kada je Queensy Menig lobovao golmana, međutim njegova lopta je odsjela na stativi.

Srećom po Zwolle lopta je pala na samu gol-crtu, gdje je prvi na njoj bio Kingsley Ehizibuea. Nigerijac s holandskim pasošem je imao more mogućnosti kako da zaključi pobjedu svog tima, ali kada je trebao reagovati ‘zablokirao’ je. Htio je glavom poslati loptu u gol, ali je promašio.

Ehizibue se samo dvije minute kasnije iskupio jer je pogodio na konačnih 3:1 i pobjedu svoje ekipe, alinjegov promašaj je ipak ono o čemu će se pričati nakon susreta. Jako dugo…

Vjerovatno ima i gore zabilježenih promašaja u svijetu, ali na ovako visokom nivou, kao što je prvi razred holandskog nogometa, teško da ćemo naći bolje/bizarnije od ovoga.