Da šeik kaže cifru, pa da vidimo koliko je Juve moćan

pjanic

Juventus se definitivno vratio u Top 5 evropskih klubova, a kako bi tamo i ostao, ali i pokazao mišiće, krenuo je u napad na najbolje i najskuplje igrače.

Angel Di Maria, sjajni krilni napadač PSG-a i Argentine, koji u dvije sezone u Parizu ima učinak od 29 golova i čak 40 asistencija, prva je meta Stare dame u ljetnom prijelaznom roku.

Predstavnici Juventusa jučer su se našli s Pablom Sabbagom, menadžerom argentinske zvijezde. Dogovoreno je da se razgovori nastave nakon finala Lige prvaka, u kojemu Juventus igra protiv Reala, inače Di Marijinog bivšeg kluba.

Di Maria bi transferom iz PSG-a u Juventus gotovo sigurno bio najskuplji igrač ljetnog prijelaznog roka, jer radi se o nogometašu na vrhuncu karijere. PSG je prije dvije godine za njega platio čak 63 miliona eura odštete Manchester Unitedu. Usto, Di Maria s PSG-om ima ugovor na još dvije godine, tako da katarski gazde pariškog kluba mogu tražiti koliko god žele za najboljeg igrača.

Di Maria je prije tri mjeseca napunio 29 godina i definitivno ima kvalitete za odigrati još jedan ugovor na najvišem nivou. PSG se pokazao kao klub kojemu fali klase za taj nivo, bez obzira na silne milione koje su u uložili vlasnici, budući da ove sezone nije uspio odbraniti francuski naslov, ni prednost 4:0 iz prve utakmice osmine finala LP protiv Barcelone, kada je upravo Di Maria briljirao s dva gola.

Juventus je, s druge strane, u strahovitom naletu na svim frontovima i predstavlja savršen izazov za zvijezdu Benfice, Reala, Manchester Uniteda i PSG-a, na čijim transferima se do sada okrenulo 180 miliona eura odštete.

Ako ga Juventus kupi, taj iznos će se približiti brojci od 300 miliona, a italijanski prvak će vjerovatno morati platiti sličnu cifru onoj koju je izbrojao prošloga ljeta, kada je za Gonzala Higuaina dao 94 miliona eura, što je najskuplji italijanski i četvrti najskuplji svjetski transfer svih vremena.