Fudbal

Sportski direktor

Dalibor Šilić podnio ostavku u Širokom Brijegu: “Došlo je do zasićenja”

12/01/2021

Dugogodišnji kapiten i klupska legenda Dalibor Šilić podnio je neopozivu ostavku na dužnost sportskog direktora NK Široki Brijeg koju je obnašao posljednjih sedam godina, saopćeno je iz Kluba s Pecare

“Ovo je moj klub i uvijek će tako biti. Ovdje sam proveo punih 18 godina, 11 godina kao igrač i sedam kao sportski direktor. Došlo je do određenog zasićenja i stiglo je vrijeme za odlazak. Plan je bio promovisati mlade igrače i igrati kvalifikacije za europska takmičenja. Vjerujem kako smo, unatoč određenim problemima, uspijevali ispunjavati naše ciljeve, osim u prethodnoj sezoni koja je naprasno prekinuta. Zahvaljujem se predsjedniku, dopredsjednicima i članovima Upravnog odbora, svim trenerima i igračima i drugom osoblju te svim istinskim navijačima s kojima sam imao vrlo korektan odnos u razdoblju koje sam proveo na Pecari”, kazao je Šilić.

Poručio je kako klub ne treba brinuti za svoju budućnost.

“Ima dovoljno ljudi koji vole ovaj klub i on će sigurno ostati u vrhu bh. nogometa. Ovaj klub uz svoje prijatelje i sponzore može samo rasti i ići na višu razinu. Sada se planiram dobro odmoriti, a onda i nastaviti s edukacijom za posao kojim sam se bavio posljednjih nekoliko godina, ali klubu ću uvijek ostati na raspolaganju”, kazao je Šilić.

NK Široki Brijeg svom dugogodišnjem kapitenu i igračkoj legendi zahvaljuje na svim golovima, asistencijama, uspjesima i, u konačnici, svemu učinjenom u klubu u kojem je ostavio duboki trag, stoji u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.