Fudbal

Selektor Hrvatske

Dalić: Na utakmicu dolazi pola mog Livna

07/10/2019

Uvijek sam malo nervozan kad dođem u reprezentaciju, mala neizvjesnost...

Trener Zlatko Dalić u četvrtak će prvi put kao selektor debitovati u Splitu.

Čak šest selektora vodilo je Hrvatsku na Poljudu, a pobijedio je samo Slaven Bilić. Uz Dalića će biti pun Poljud. Počinje “misija Mađarska”.

“Jako se veselim toj utakmici. Da na Poljudu ima 100.000 mjesta, sve bi bilo puno. Ulaznice su rasprodane u jednom danu, a to je jasan znak koliko Split i Dalmacija vole reprezentaciju. Prethodnih godina izgubio se taj kult, ali sad je opet tu. Svi dišemo kao jedan i jedva čekamo ovu utakmicu”, rekao je Zlatko Dalić, piše 24sata.hr.

Misija odlaska na Evropsko prvenstvo sljedeće godine u četvrtak bi trebala dobiti ključni zamah. Pobjedom protiv Mađarske, Dalić i društvo mogli bi već rezervisati smještaj.

“Ostali su bez Nagyja, imaju nezgodnog Salaija, ali ako se mi postavimo kao protiv Slovačke, onda nećemo imati velikih problema. Oni će igrati bunker, moraćemo paziti na prekide, imaju dugačak aut. To su opasnosti koje nas čekaju, ne smijemo srljati, ne smijemo stvarati pritisak da moramo pobijediti… Ako ćemo igrati kako treba, neće biti nekih velikih problema”, kaže Dalić.

Hrvatska na Poljudu nije igrala od 2015. i utakmice protiv Italije. Tada je bilo prazno, sad se očekuje 30.000 gledalaca.

“Idem drugačije nego što sam išao na Azerbejdžan, biću pametniji za to iskustvo. Uvijek sam malo nervozan kad dođem u reprezentaciju, mala neizvjesnost… Bio sam u Livnu, dolazi pola mog Livna na utakmicu. Iskreno, baš me veseli ta utakmica, veseli me ambijent, navijanje… Moramo biti pametnih glava, ući u susret najbolje što znamo i razveseliti cijelu Hrvatsku. To što Hrvatska nije dugo igrala u Splitu ne ide nikome na ponos, kad nismo igrali, pitalo se zašto ne igramo, sad kad igramo, pita se zašto igramo. Hrvatska igra u hrvatskom Splitu, a to je najvažnije od svega”, zaključio je hrvatski selektor.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.