Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Dalić objavio širi spisak, prije odlaska u Njemačku Vatreni idu kod pape u Vatikan

hrvatska reprezentacija
Foto: Pixsell

Vlasnici srebra i bronze s posljednja dva World Cupa, 9. juna dolaze u svoju bazu u njemački gradić Neuruppin, a dan kasnije, 10. juna u 18 sati, održat će i otvoreni trening za javnost

Hrvatski selektor Zlatko Dalić u objavio spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Na spisku za Euro je 26 imena, a još devet igrača dobilo je pretpozive. Rok za objavu konačne liste s najmanje 23 a najviše 26 imena je 7. juna u ponoć. Selektor ima pravo na spisak dodati veći broj igrača, a u konkurenciji bi se trebao naći i Nikola Vlašić, koji se ozlijedio početkom mjeseca.

Dalićev prošireni spisak

Golmani: Livaković, Ivušić, Labrović

Odbrana: Gvardiol, Stanišić, Vida, Erlić, Šutalo, Sosa, Pongračić, Juranović

Vezni red: Modrić, Majer, Kovačić, Brozović, Mario Pašalić, Ivanušec, L. Sučić, Baturina, Vlašić

Napad: Kramarić, Petković, Perišić, Pjaca, Marco Pašalić, Budimir.

Pretpozivi: Barišić, Jakić, Ćaleta, Kotarski, Sigru, P. Sučić, Fruk, Ljubičić, Matanović

Prije Njemačke kod pape u Vatikan

– Ovo su igrači na koje računamo, bilo je dilema oko Vlašića, ali on se dobro oporavlja i u boljem je stanju nego prije. On će se priključiti reprezentaciji 27. maja, a ako do 1. juna ne bude sto posto spreman, zahvalit ćemo mu i on će ići doma, a mi ćemo zvati nekoga s pretpoziva, rekao je Dalić.

Okupljanje hrvatske reprezentacije je 26. maja, nakon čega slijedi odlazak u Rijeku gdje će “Vatreni” trenirati do 3. juna kada ih na Rujevici očekuje pripremna utakmica protiv Sjeverne Makedonije.Također, 5. juna Vatreni putuju u Vatikan gdje će ih primiti Papa Franjo.

Reprezentacija ostaje u Rijeci do 7. juna kada putuje u Portugal, gdje će dan kasnije u Lisabonu igrati posljednju pripremnu utakmicu uoči EP-a protiv Portugala.

Vlasnici srebra i bronze s posljednja dva World Cupa, 9. juna dolaze u svoju bazu u njemački gradić Neuruppin, a dan kasnije, 10. juna u 18 sati, održat će i otvoreni trening za javnost.

Španija, Albanija, pa Italija

Hrvatska će na EP-u igrati u grupi B, prvu utakmicu Dalićevi odabranici imat će 15. juna u Berlinu protiv Španije. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. juna je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.