Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

širi popis

Dalić objavio spisak Hrvata za SP u Kataru, skratit će ga 9. novembra

Zlatko Dalić “umirao” od smijeha za vrijeme humanitarne nogometne utakmice u Travniku
Zlatko Dalić / FOTO: Pixsell

Prvobitno je bilo predviđeno da na popisu bude 35 igrača, no ta je brojka smanjena zbog ozljede Lovre Kalinića

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je prošireni spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na njemu se nalaze 34 nogometaša, a u Katar će ih ići 26, prema novim pravilima FIFA-e. Konačni popis Dalić će obznaniti u srijedu, 9. novembra.

Završni spisak igrača Hrvatski nogometni savez mora dostaviti FIFA-i 14. novembra, a nakon toga moguća je izmjena igrača do 24 sata prije prve utakmice u slučaju ozljede.

Prvobitno je bilo predviđeno da na popisu bude 35 igrača, no ta je brojka smanjena zbog ozljede Lovre Kalinića, prenosi Index.hr.

“Veoma nam je žao zbog Lovre te mu želimo što brži i što kvalitetniji oporavak. Taj nesretni događaj potvrđuje da je u ovom trenutku najvažnije zdravlje igrača te možemo samo poželjeti da do okupljanja više nemamo vijesti vezanih za ozljede”, izjavio je Dalić i dodao:

“Na ovom širem popisu su 34 igrača kako bismo imali dovoljno opcija u slučaju bilo kakvih nepredviđenih situacija. Raduje me što je velik broj igrača u dobroj formi i što većina kandidata ima dobru minutažu. Vjerujem da će svi maksimalno iskoristiti naredna dvije sedmice kako bi u optimalnom stanju dočekali okupljanje kojem se svi iznimno radujemo.”

Hrvatska reprezentacija okupit će se 13. i 14. novembra u Zagrebu, odakle 14. 11. putuje u Rijad, na prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom koja je zakazana 16. novembra. Dva dana kasnije, reprezentacije putuje u svoj bazni kamp u Katar, gdje 20. novembra počinje Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska će igrati u grupi s Marokom, Kanadom i Belgijom. Prvu utakmicu igra protiv Maroka 23. novembra (11:00), drugu protiv Kanade 27. novembra (17:00) te treću protiv Belgije 1. decembra (16:00).

Golmani:

Dominik Livaković
Ivo Grbić
Dominik Kotarski
Nediljko Labrović

Defanzivci:

Domagoj Vida
Dejan Lovren
Borna Barišić
Duje Ćaleta-Car
Josip Juranović
Joško Gvardiol
Borna Sosa
Josip Stanišić
Marin Pongračić
Martin Erlić
Josip Šutalo

Veznjaci:

Luka Modrić
Mateo Kovačić
Marcelo Brozović
Mario Pašalić
Nikola Vlašić
Luka Ivanušec
Lovro Majer
Kristijan Jakić
Luka Sučić
Josip Mišić

Napadači:

Ivan Perišić
Andrej Kramarić
Josip Brekalo
Bruno Petković
Mislav Oršić
Ante Budimir
Marko Livaja
Antonio Mirko Čolak