Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Hrvatske

Dalić objavio spisak igrača za Kipar i Slovačku, vraća se Modrić

dalic

Reprezentacija će se okupiti 4. oktobra u Zagrebu gdje će trenirati do 7. oktobra i odlaska u Larnacu, a u Osijek putuje odmah nakon utakmice s Kiprom

Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je 24 igrača, uz šest pretpoziva, za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine protiv Kipra i Slovačke u listopadu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon vrlo uspješnog septembra, kada je sa sedam osvojenih bodova u tri utakmice zadržala prvo mjesto u grupi H, hrvatsku reprezentaciju čeka nastavak evropskih kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godine, priopćeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Vatreni 8. oktobra gostuju u Larnaci kod Kipra, a potom će tri dana kasnije u Osijeku ugostiti Slovačku.

Reprezentacija će se okupiti 4. oktobra u Zagrebu gdje će trenirati do 7. oktobra i odlaska u Larnacu, a u Osijek putuje odmah nakon utakmice s Kiprom.

Nakon što je propustio okupljanje u septembru zbog ozljede, Dalićev spisak ponovno predvodi kapiten Luka Modrić.

“Nakon uspješnog septembra, naravno da sada s puno optimizma, pozitivne energije i samopouzdanja dočekujemo novo okupljanje. Međutim, moramo biti svjesni da sve dobro što smo napravili moramo sada potvrditi s još šest bodova, a da to možemo samo uz potpunu koncentraciju, pristup i zajedništvo koje smo imali na prošlom okupljanju. Kipar i Slovačku već smo pobjeđivali u ovom ciklusu, i prihvaćamo ulogu favorita u obje utakmice, ali ponavljam – moramo biti na svom maksimumu. Uvjeren sam da će pozvani igrači uspješno odgovoriti tom izazovu, a naravno da nas posebno raduje povratak Luke Modrića koji je kao igrač i lider od neprocjenjive važnosti za nas”, izjavio je Dalić.

Spisak igrača za utakmice protiv Kipra i Slovačke: golmani: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Ivica Ivušić (Osijek), Ivo Grbić (Lille); odbrana: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Josip Juranović (Celtic), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Josip Stanišić (Bayern); vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt); napad: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk).

Pretpozivi: Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Ante Budimir (Osasuna), Antonio Mirko Čolak (Malmo), Simon Sluga (Luton Town), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva).