otpao Juranović

Dalić ostao bez važnog igrača pred meč sa Marokom

KATAR 2022 – Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening
15.12.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ozljedu je zaradio u polufinalnoj utakmici protiv Argentine, u kojoj je Hrvatska izgubila 3:0

Josip Juranović(27) neće igrati u sutrašnjoj utakmici za treće mjesto protiv Maroka. Desni bek Hrvatske je ozlijedio list i morat će pauzirati desetak dana kako bi se potpuno oporavio. Ozljedu je zaradio u polufinalnoj utakmici protiv Argentine, u kojoj je Hrvatska izgubila 3:0. Tada je igru napustio u 70. minuti.

Juranović je bio sjajan u četvrtfinalnoj utakmici protiv Braila i najbolji igrač na terenu, posebno u prvom poluvremenu. Bio je pravovremen u defenzivnim reakcijama i veoma opasan u završnoj trećini terena, a dobro je nastavio i u drugom poluvremenu te produžecima.

Zbog dobrih igara u Kataru postao je hit među ostalim europskim klubovima, a spominjalo se da ga prati i Barcelona.

Protiv Maroka trebao bi ga zamijeniti Bayernov Josip Stanišić, kojem će to biti prve minute na Mundijalu. Hajduk ga je prodao Legiji iz Varšave za samo 400.000 eura, a Poljaci su ga u ljeto prošle godine prodali Celticu za tri miliona eura. Škotski velikan za njega će navodno tražiti oko deset milionai eura.