Fudbal

kvalifikacija za ep

Dalić: Ovako velike utakmice trebali bi igrati pred 35.000, a ne pred 5.000 ljudi

17/11/2019

Hrvatska je pobjedom izbjegla doigravanje za plasman u martu sljedeće godine

“Ponos i sreća je moj osjećaj sada. Čestitam dečkima na pobjedu, prvom mjestu u grupi i plasmanu na Evropsko prvenstvo. Hrvatska reprezentacija ovaj plasman posvećuje Škabrnji i Vukovaru”, poručio je selektor hrvatskih nogometaša Zlatko Dalić nakon 3-1 pobjede nad Slovačkom u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2020., odigranoj u subotu na riječkoj Rujevici.

Hrvatska je do pobjede stigla preokretom u drugom poluvremenu, iako je Slovačka nakon prvih 45 minuta imala prednost od 1-0.

“Nisam uopće bio zabrinut, jer smo igrali dobro i u prvom poluvremenu, stvorili smo pet, šest šansi, nismo dali gol, a primili smo iz prve situacije. Rekao sam da nastavimo, da ne smijemo gubiti glavu ni koncentraciju, da ne srljamo, da ne upadnemo u neku nervozu. U drugom poluvremenu, čim smo dali gol, preporodili smo se i to je bila prava Hrvatska, ali mislim da je i prvo poluvrijeme bilo dobro”, izjavio je selektor Dalić u programu Nove TV te dodao:

“Hvala mom stručnom štabu, mojim saradnicima, svima oko reprezentacije. Hvala navijačima koji su danas bili ovdje i onima koji su nas pratili u tokom kvalifikacija, koji su navijali za nas. Ponovno smo Hrvatsku učinili sretnom i ponosnom zemljom i, ako dragi Bog da, ponovno ćemo se na ljeto svi skupa veseliti”.

Hrvatska je odlučujuću utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo odigrala pred nešto više od 8.000 navijača, pred do kraja ispunjenim tribinama riječkog stadiona, a ‘krivicu’ za takav rasplet Dalić je preuzeo na sebe, prenosi Hina.

“Ovako velike utakmice trebali bi igrati pred 35.000 ljudi, a ne pred 5.000. Ja sam bio taj koji je odlučivao gdje će se igrati utakmica i možda je i moja greška što nismo drugačije iskombinirali. Hoćemo igrati u cijeloj Hrvatskoj, možda je prva protiv Azerbajdžana trebala biti ovdje, a ova u Zagrebu ili Splitu, ali što je tu je. No, nećemo sad o tome. Hrvatska ide na Evropsko prvenstvo i mi smo sretni i ponosni.”

Hrvatska je pobjedom izbjegla doigravanje za plasman u martu sljedeće godine.

“Ako se ne varam, ovo su poslije 2008. najbolje kvalifikacije, gdje je Hrvatska izgubila samo sedam bodova. Bili smo uvjerljivo prvi. Ova je utakmica odlučivala o prvom mjestu, a ne o dokvalifikacijama. Kod nas je uvijek mala nervoza, pritisak, ali to je normalno. Ovi dečki su zaslužili Evropsko prvenstvo. Ovo je kruna svega onoga što smo radili u ovih godinu i po dana poslije Svjetskog prvenstva”, zaključio je Dalić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.