Dalić: Poštujem Mandžukićevu odluku, neće ga biti lako zamjeniti

Mandzukic

Zlatko Dalić, selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske, kazao je da se osjeti izostanak Marija Mandžukića te da su izgubili nekoga ko postiže golove, ali i ko je veliki borac, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je Hrvatska ostvarila najbolji rezultat u istoriji osvojivši drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, 32-godišnji napadač Juventusa odlučio je da se oprosti od dresa s državnim grbom.

“Veoma mi je žao zbog toga, možda je mislio da je ostvario svoj san i da ne može više. Poštujem njegovu odluku, a i ništa drugo ne mogu uraditi. Izgubili smo nekoga ko je mogao postizati golove, ali i ko je veliki borac, prvi na liniji odbrane. Neće ga biti lako zamijeniti, tako da smo svjesni da ćemo morati pronaći više različitih rješenja”, kazao je Dalić za talijanske medije.

Hrvatsku sutra uvečer na stadionu Rujevica u Rijeci očekuje duel trećeg kola grupe 4 Lige nacija protiv Engleske. “Vatreni” su trenutno posljednjeplasirani u grupi bez bodova. Isti učinak imaju i Englezi. Lider je Španija sa šest bodova, dok Hrvatska i Engleska imaju utakmicu manje.

Mandžukić je u dresu Hrvatske odigrao 89 utakmica i postigao 33 gola.