Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dalić: Težak protivnik; Skibbe: Sve je u našim rukama

zlatko dalic

Hrvatska nogometna reprezentacija izvukla je Grčku u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Upravo reprezentaciju Grčke htjeli su mnogi u Hrvatskoj izbjeći, ali sudbina ždrijeba u Zürichu spojila je dobro znane stare rivale u odlučujućem dvoboju za odlazak na SP u Rusiju.

Najjači susret dodatnih kvalifikacija je onaj Švedske i Italije, dok je najpoželjnijeg protivnika od svih nositelja Sjevernu Irsku za protivnika dobila Švicarska, koja je kvalifikacije završila druga unatoč devet pobjeda.

Irska će igrati protiv Danske.

“Imam veliko poštovanje prema protivniku. Bit će to težak posao za nas, posebno u drugoj utakmici. Vjerujem da će ekipa biti spremna i da ćemo napraviti dobar posao.”

“Moramo respektirati protivnika obzirom na njihovu kvalitetu i to da igramo drugu utakmicu u Grčkoj. Bit će vremena za pripremiti se, veselim se punom stadionu u Zagrebu i nadam se dobrom rezultatu. Nadam se da će svi igrači biti zdravi. Bit će to velika utakmica, ali optimist sam jer imamo dobre igrače i najbolju ekipu”, dodao je Dalić.

S druge strane, Nijemac Michael Skibbe i grčki selektor rekao je sljedeće:

“Radujemo se susetu s Hrvatskom, iako su vrlo kvalitetna ekipa. Čvrsta su i ofenzivna ekipa, ali mi se jako dobro znamo braniti. Vidjet ćemo… Možda je mala prednost što uzvratnu utakmicu igramo kod kuće, moći ćemo kalkulirati i igrati defanzivnije u gostima, a onda se nadati da u uzvratu možemo završiti posao”, rekao Skibbe.