Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor hrvatske

Dalić u Mostaru predstavio knjigu: Hvala cijeloj BiH

dalic knjiga mostar

Ova knjiga će biti jedan lijepi putokaz svim mlađim generacijama, da vide da se može biti dobar i uspješan ako vjeruješ, ako radiš i ako si ponizan i skroman. To je ono najvažnije iz ove poruke, kazao je Dalić u Mostaru

Predstavljanje knjige “Rusija naših snova” izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, u kojoj je opisao put hrvatske reprezentacije do srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, u srijedu je u Mostaru okupila brojne goste i uzvanike iz svih sfera života, javlja Anadolu Agency (AA).

Zlatko Dalić je kazao kako je u Mostar došao s veseljem, kako bi se na jedan poseban način zahvalio Mostaru i Hercegovini, ali i čitavoj Bosni i Hercegovini na podršci koja je pružena hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji tijekom svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

“Zaista je ugodno biti ovdje”, kazao je Dalić, navodeći da je Mostar grad u kojem je on ipak proveo dvije i pol godine te s ponosom dolazi predstaviti i knjigu koju smatra značajnom za sve mlade generacije.

“Ova knjiga će biti jedan lijepi putokaz svim mlađim generacijama, da vide da se može biti dobar i uspješan ako vjeruješ, ako radiš i ako si ponizan i skroman. To je ono najvažnije iz ove poruke”, kazao je Dalić u Mostaru.

Da su poruke Dalićeve knjige izuzetno značajne složio se i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević koji je također predvodio reprezentaciju Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

“Boga mi, ovaj čovjek veći je nego što smo očekivali”, kazao je Ćiro Blažević, navodeći kako je uobičajena praksa da je učitelj sretan kad ga učenik nadmaši, kako je njega Zlatko Dalić.

“Ovaj fini, anđeoski čovjek, đavo ustvari, on me je nadmašio i učinio jako sretnim”, kaže Ćiro Blažević.

Ističe da je sretan svaki put kad konstatira javno mnijenje i ne libi se kazati da je najpopularniji čovjek u Hrvatskoj Zlatko Dalić, koji izazove euforiju i oduševljenje gdje god da se pojavi.

“To potvrđuje koliko je sud naroda najmjerodavniji i najbitniji. Sve možeš prevariti, ali raju ne možeš. Dalić je napravio ono što je malo tko očekivao. Ja sam poznati optimist u sportu, ali nisam očekivao da će netko to napraviti bolje od mene, ali on je to učinio. Hrvatska, tako mala, ali ponosita zemlja, druga je u svijetu u najpopularnijem spotu“ ističe Ćiro Blažević.

Počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović naglašava da je dolazak Zlatka Dalića u Mostar veoma značajan kao i sama promocija knjige, što su pokazali brojni fanovi dočekavši ga na ulici.

“Od hotela Mostar do Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, mi smo se doslovno probijali jer je Zlatko Dalić pokazao izuzetnu strpljivost da svima izađe u susret. Nešto sam ovako doživio 1998. godine kada je Ćiro Blažević došao iz Francuske pa bio na pripremama u Međugorju. Sigurno u to doba na sedam dana Ćiro je u Međugorju bio popularniji od Gospe. Doslovno su ga vukli za lijevi i desni rukav da se s njim fotografiraju, baš kao večeras Zlatka Dalića u Mostaru“, kazao je Muselimović.

Veselje se posebno očitovalo kroz navijačku atmosferu prije same promocije koju su zagrijali Zaprešić Boysi pjesmom “Igraj moja Hrvatska”, uz čije se navijačke pjesme među kojima su i “Neopisivo” te “Srce vatreno“ radovalo cijeloga ljeta 2018. godine, što je i na filmskom platnu prikazano u kratkom presjeku uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije.

Urednici knjige “Rusija naših snova” koja sadrži 180 strana, su glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko i novinar Dražen Antolić.

O uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije u Rusiji, samoj knjizi i njezinom nastanku, uz Zlatka Dalića, Miroslava Ćiru Blaževića i Josipa Muselimovića, s velikim nadahnućem su govorili i Mario Zorko, Anton Samovojska i Blaž Slišković.

Promocija u Mostaru održana je u organizaciji Matice hrvatske Mostar, uz potporu Sportskih novosti i Podravke, u okviru 21. izdanja Međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske.

Knjigu “Rusija naših snova” publika je tijekom dana imala mogućnost kupiti po cijeni 26 KM, a nakon promocije dobiti autogram jednog od najpoznatijih izbornika iz svijetu nogometa te sudjelovati u humanitarnoj akciji, jer sav prihod od prodaje namijenjen je Zakladi “Srce vatreno”.