sp u kataru

Dalić uoči Brazila: Ne smijemo napraviti ono što su napravili igrači Srbije

zlatko dalic ss

Ekipa Zlatka Dalića u ovoj je utakmici autsajder jer je Brazil dosad odigrao sjajno, a prema kladionicama je favorit za osvajanje takmičenja. Selektor Hrvatske Dalić i kapiten Luka Modrić najavili su utakmicu na konferenciji za medije.

Hrvatska reprezentacija u petak od 16 sati igra protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Ekipa Zlatka Dalića u ovoj je utakmici autsajder jer je Brazil dosad odigrao sjajno, a prema kladionicama je favorit za osvajanje takmičenja. Selektor Hrvatske Dalić i kapiten Luka Modrić najavili su utakmicu na konferenciji za medije.

“Napravili smo jaku veliku stvar ulaskom u četvrtfinale. Bez obzira na to, želimo još više. Znamo da nas čeka možda i najveća utakmica na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje naslova, uvijek jest, ali po prikazanoj igri na ovom Svjetskom prvenstvu s pravom su u toj grupi”, rekao je Modrić i dodao:

“Moramo samo biti pravi, dati maksimum kao što smo dali u svakoj utakmici dosad. Maksimum mogućnosti, odigrati najbolju utakmicu i onda imamo šanse. Da se zadovoljavamo što smo tu, definitivno ne. Znamo da nas čeka utakmica protiv velikog suparnika, ali imamo svoju snagu, vjerujemo u nas i tako ćemo se postaviti na terenu”, rekao je Luka Modrić.

Na pitanje hoće li oprostiti od klupe Hrvatske nakon Mundijala, Modrić je rekao:

“Vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Sad sam fokusiran samo na ovu utakmicu. Nemam neku taktiku za rast ni za pomlađivanje”, rekao je Modrić.

“Gledali smo Srbiju protiv Brazila. Srbija je igrala sat vremena odlično, no onda su igrači postali nervozni. Nakon gola se Brazil razigrao, a Srbija pala. Mi ne smijemo upasti u tu nervozu. Moramo biti disciplinirani i čekati priliku”, rekao je hrvatski selektor Dalić.

“Sosa trenira, oporavio se i konkurirat će za sastav protiv Brazila, koji je favorit u ovoj utakmici”, rekao je Dalić.

“Ovo će biti za nas utakmica kao finale u Rusiji. Mislim da je Hrvatska jedina manja država koja je nakon uspjeha na jednom Svjetskom prvenstvu ponovila uspjeh na drugom. Nećemo na tome stati, želimo ići dalje”, rekao je Dalić.

Brazilci: Što prije zabiti gol

Dan uoči utakmice s Hrvatskom selektor Brazila poručio je kako poštuje aktualne svjetske viceprvake.

“Imamo razne vještine, dobra smo ekipa, uporni smo, a da bismo došli do uspjeha, želim da moji igrače ponove ono što su dosad činili. Onaj koji bude bolji proći će dalje”, rekao je Tite na konferenciji za medije uoči utakmice s Hrvatskom.

“Imaju dobar vezni red, jako su iskusni. Imaju puno iskustva na evropskom i svjetskom prvenstvu, što moramo cijeniti. Što se tiče ritma, želimo brzo zabiti gol kako bi nam kasnije bilo lakše”, dodao je Titeov pomoćnik Cleber Xavier.