Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor hrvatske

Dalić: Za prolaz trebaju četiri boda, imamo šansu ako pobijedimo Škotsku

zlatko dalic

Hrvatska je osvojila prvi bod na šampionatu u petak, pošto je remizirala sa Češkom (1:1)

Hrvatski selektor Zlatko Dalić ističe da njegova ekipa mora da pokaže kvalitetniju i bolju igru protiv Škotske, a veruje da će pobjeda u toj utakmici značiti i prolazak u narednu rundu Evropskog prvenstva.

Hrvatska je osvojila prvi bod na šampionatu u petak, pošto je remizirala sa Češkom (1:1).

– Pokazali smo dva lica. U prvom poluvremenu smo bili slabi, loše smo ušli u utakmicu, trošili smo previše energije na nepotrebni presing. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, bili smo bolji, stvorili smo šanse, izjednačili. Tih realnih 1:1 nas ostavlja u igri da s pobjedom u zadnjem kolu prođemo dalje, rekao je Dalić.

Otkrio je selektor Hrvatske kakve je taktičke promjene napravio.

– Naša ideja je bila da pokušamo preko desne strane, da Perišić napravi razliku i stvori višak za dobar centaršut, dok je zadatak Brekala bio da uđe prema sredini i s Kramarićem stvori prostor. To nije funkcionisalo. U nastavku smo prebacili Perišića, prikali se golu s Petkovićem, ali nismo bili dovoljno kvalitetni za drugi pogodak.

Naredni rival svjetskim vicešampionima biće Škotska.

– Za prolaz dalje biće potrebna četiri boda. Dobili smo još jednu šansu, da pobijedimo Škotsku. Moramo da igramo kvalitetnije i bolje. Potrudićemo se da neke stvari promijenimo. Cilj je da prođemo grupnu fazu.