Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vezni fudbaler

Damir Sadiković vratio se u FK Željezničar

sadikovic44

Damir Sadiković je prošao je omladinske selekcije Radnika iz Hadžića, a kao junior je stigao u “Želju“

Damir Sadiković, koji je u prvom dijelu sezone nosio dres Mladosti Doboj Kakanj vratio se u sarajevski Željezničar. Mladi 23-godišnji vezni fudbaler potpisao je jednoipogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još godinu dana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Damir Sadiković je prošao je omladinske selekcije Radnika iz Hadžića, a kao junior je stigao u “Želju“. U plavom dresu odigrao je 82 utakmice i postigao je osam golova uz devet asistencija. U augustu 2016. godine otišao je na posudbu u slovensko Krško gdje je igrao godinu dana. Nakon toga se vratio u BiH i poslije sporazumnog raskida ugovora sa Željezničarom obukao je dres Mladosti.

“Naravno da sam sretan što sam ponovo na Grbavici. Radujem se novoj saradnji sa trenerom Amarom Osimom. Vjerujem da možemo pokazati mnogo bolje igre u drugom dijelu sezone, a u narednoj napraviti rezultatski iskorak“, kazao je za klupsku internet stranicu bivši juniorski i mladi reprezentativac BiH.

Sadiković je sa Željezničarom osvojio naslov šampiona BiH u sezoni 2012/13. U protekloj polusezoni za Mladost je odigrao 15 utakmica, a “plavima“ će se pridružiti danas u Međugorju.