Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Dan D” za mladu reprezentaciju

mlada reprezentacija bih

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u okviru devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostovati u Rumuniji. Iako su izabranici ostvarili pet pobjeda zaredom, Rumunija ima ulogu favorita. Meč je od velike važnosti i za njih, pošto bi u slučaju pobjede izbili na prvo mjestou grupi i bili nadomak plasmana.

A nadomak plasmana u slućaju trijumfa bila bi i naša selekcija. Do kraja Marinovićevi igrači osim Rumunije imaju i gostovanje u Portugalu. Atmosfera u našem timu nakon pobjede nad Švicarskom u prošlom kolu je odlična, a dobra vijest je i da će nastupiti oporavljeni Marko Mihojević.

– Rumunija je odlična ekipa. Tim koji pobijedi Portugal u gostima sigurno ima kvalitet, a oni su to u petak uradili. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Pokazali smo u dosadašnjem dijelu kvalifikacija da imamo kvalitet i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama, kazao je Danimir Milkanović.

Mlade selekcije BiH i Rumunije dosad su igrale pet puta. Oba tima su ostvarila po dvije pobjede, dok je jedan susret završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 8:5 u korist Rumunije.