Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Danas derbi starih rivala: Može li Čelik iznenaditi na Koševu?

Čelik sarajevo

Domaćin ima ulogu favorita

Trinaesto kolo Premijer lige BiH počinje danas. Prvi susret ujedno je i derbi stari rivala. Sastaju se Sarajevo i Čelik na stadionu Asim Ferhatović – Hase. Domaćin ima ulogu favorita, ali ni gosti iz Zenice neće se predati nakon nedavnog buđenja i pobjede na Širokim.

– Repezentativnu pauzu smo iskoristili na najbolji način. I danas imamo određenih problemima, Lazić i Hebibović su kartonirani, Velkoski povrijeđen, ali smo favoriti i nadamo se pobjedi. Imamo sve uslove da odigramo kvalitetnu utakmicu, rekao je u najavi šef bordo tima Husref Musemić.

Njegov kolega Slaviša Božičić pobjedom nad Širokim Brijeg debitovao je na klupi Zeničana. O Sarajevu je očekivano govorio u superlativima.

– To je aktualni prvak i jedna od najboljih ekipa u ligi. Gajimo i mi svoje nade, veliki smo i mi klub, bez obzira na tradiciju o kojoj se priča. Ovi momci su spremni da odigraju dobar meč i da pomjere te neke granice. Za naredni meč neću moći računati na Dilavera, koji se povrijedio protiv Širokog Brijega, također ne može igrati mali Resić, koji je igrač Sarajeva kod nas na posudbi. Ostali igrači su u pogonu i spremni su za nastavak sezone, rekao je trener Zeničana.