Fudbal

nakon incidenta

Danas odluka Saveza: Dešavanja u Mostaru razmatraju se po hitnom postupku

22/09/2021

“Službena lica još nisu dostavila dopunske izvještaje o incidentu, jer su tek jutros u 6 sati došla kući”

Takmičarska i Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će po hitnom postupku razmatrati dešavanja na prekinutoj utakmicu 10. kola m:tel Premijer lige BiH Velež – Borac, piše Avaz.

“Službena lica još nisu dostavila dopunske izvještaje o incidentu, jer su tek jutros u 6 sati došla kući”, javlja izvor Avaza iz NSBiH i dodaje:

“Čim to urade prvo će biti zakazana Takmičarska komisija NSBiH, a potom i Disciplinska komisija NSBiH”.

Izuzetno napetu utakmicu koja je sinoć prekinuta u 81. minuti kod rezultata 0:2 zbog upada navijača na teren Takmičarska komisija NSBiH vjerovatno će registrovati rezultatom 0:3, a stadion Rođeni će biti suspendovan. Konačnu odluku ipak će donijeti Disciplinska komisija NSBiH, a nije isključeno da će “slučaj Mostar” svoj epilog imati i na sudovima, ali i UEFA-i.

Glavni sudija meča Sabrija Topalović, koji je obilježio susret u najmanju ruku čudnim odlukama, pokušao je izbjeći bijes huligana brzim bjekstvom sa stadiona u sivom Mercedesu. U vozilu su s njim bili i pomoćnik Admir Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić.

Grupa napadača ih je sačekala u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica. Golfom su im prepriječili put.

Huligani su okružili Mercedes, a u rukama su imali palice i šipke. Udarali su po vozilu te su polomili stakla i unutra ubacili baklje zapalivši ga. Muškarci koji su bili unutra izašli su vani zbog dima i vatre koja im je zahvatila odjeću. Čim su izašli Topalovića, Šehovića i Alispahića su ih huligani fizički napali, vrijeđali i omalovažavali. Nakon toga su pobjegli u Golfu prema Mostaru.

“U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf”, rečeno je ranije u Operativnom centru MUP-a HNK.

Pripadnici MUP-a HNK već imaju indicije ko stoji iza napada na sudije i supervizora. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac koji je naredio pokretanje istrage.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.