Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Danas počinje drugo kolo Eura, Hrvatska mora pobijediti ukoliko želi dalje

hrvatska modric brozovic
Foto: IMAGO/Michael Taeger/IMAGOSPORT/Pixsell

Hrvatska ima imperativ slavlja, ako želi zadržati izglede za plasman u daljnju fazu na Euru

Evropsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj danas se nastavlja utakmicama drugog kola u okviru grupa A i B.

Premijerni okršaj reprezentacija Hrvatske i Albanije možda bi mogao biti odrednica plasmana “Vatrenih” na UEFA Euru 2024. Utakmica počinje u 15,00 sati.

Hrvatska ima imperativ slavlja, ako želi zadržati izglede za plasman u daljnju fazu na Euru. Ključno će biti napraviti korekciju pristupa te svakako, podignuti agresivnost.

-Albanija nije kvalitete kao Španije, ali zaslužuje respekt. Očekujemo tešku utakmicu, motiviranog suparnika. Znamo što je naš cilj, bit ćemo ofanzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Bit će promjena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti” naglasio je hrvatski selektor Zlatko Dalić na Volksparkstadionu.

Hrvatska je nakon uvodnog poraza u teškoj situaciji i novi kiks ugrozio bi plasman u osminu finala.

-Znali smo da će biti važna utakmica, kako bi prošli grupu. Pozitivni smo, nismo obeshrabreni iako smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Pripremili smo se, sve smo odradili što smo trebali. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica za počne, dodao je hrvatski strateg.

U okviru grupe A, utakmica između Mađarske i Njemačke igra se od 18.00 sati, a favoriti su domaćini turnira. Podsjetimo, u prvoj utakmici Mađari su izgubili od Švicaraca (3:1), dok je Njemačka savladala Škotsku sa 5:1.

Na stadion u Kelnu, u grupi A, sastaju se Škotska, na svom četvrtom nastup na Evropskom prvenstvu, i Švicarska, koja je na posljednjem Euru igrala u četvrtfinalu, a utakmica je na programu od 21,00 sati.