Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas prozivke u Zrinjskom, Širokom i GOŠK-u

zrinjski_poceo_pripreme_
FOTO A. Marić / Fokus.ba

GOŠK, Zrinjski i Široki Brijeg danas će započeti pripreme za narednu sezonu u kojoj će i jedni i drugi nastupiti u pretkolima evropskih takmičenja. Široki će Bosnu i Hercegovinu predstaviti u Evropskoj ligi, a Zrinjski u Ligi prvaka. Blaž Slišković na prvoj prozivci očekuje više od 30 igrača, obzirom da će se odazvati i oni koji su bili na posudbi, juniori, igrači koji će doći na probu, te novajlije Matej Rodin, Ivan Brkić, Eman Marković i Edin Rustemović.

Na Pecari će osim što će se izvršiti prozivka, ujedno i zvanično predstaviti novi trener Boris Pavić. On će na klupi Širokobriježana naslijediti Gorana Sablića koji je otišao u moldavski Sheriff. Njemu će se odazvati većina igrača iz prošle sezone, a očekuje se i dolazak dvojice Nigerijaca na posudbu iz Rijeke.

Također, prozivku će danas obaviti i Feđa Dudić, trener GOŠK-a, koji u novu sezonu ulazi s ambicijama da opstane u društvu najboljih. On očekuje malo više od 20 igrača, među kojima i novajliju Veldina Kulovića koji dolazi iz Veleža.