Fudbal

Euro

Danas susret Engleske i Hrvatske: Dalić svjestan da opasnost prijeti sa svih strana

13/06/2021

Mislim da niti mi njih niti oni nas ne mogu previše iznenaditi,” istaknuo je Dalić

Engleska i Hrvatska od 15 sati na Wembleyju igraju susret 1. kola grupe D Evropskog prvenstva.

U ovoj grupi su još Češka i Škotska, a u drugi krug idu prve dvije ekipe u svakoj grupi i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Utakmicu sudi Italijan Daniele Orsato.

“Znam da se kalkulira s imenima. Imamo kvalitetnu ekipu i mislim da smo odabrali najbolje igrače i taktiku. Imat ćemo moćnu, potentnu i agresivnu ekipu,” najavio je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Hrvatski strateg je naglasio kako je Engleska jedan od favorita turnira, ali i naglasio kako svjetski doprvaci neće kalkulirati.

“Svjesni smo da igramo veliku utakmicu protiv domaćina i jednog od favorita prvenstva. Svjesni smo da opasnost prijeti sa svih strana. Moramo bit kompaktni i borbeni. Nismo se došli braniti. Start je jako bitan, kako bi dobili novo sampouzdanje za iduće nastupe. Nemamo pravo kalkulirati, znamo što hoćemo. Pokušat ćemo raditi visoki presing kad god možemo.”

Engleski mediji se u pripremi utakmice najviše zabavljaju kojom će taktikom “Gordi Albion” jurnuti na “Vatrene”.

“Bit ćemo spremni na sve engleske sisteme igre. Nema se puno smisla opterećivati hoće li igrati s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji. Bitno je da se odupremo pritisku, da kroz posjed lopte dođemo do naših prilika. Mislim da niti mi njih niti oni nas ne mogu previše iznenaditi,” istaknuo je Dalić.

Dalić je istaknuo kako se engleska vrsta vraća u vrh svjetskog i europskog nogometa.

“Engleska se vraća u vrh nogometa, imaju veliki izbor mladih i kvalitetnih igrača, moć, snagu, brzinu, te ekipu gladnu trofeja.”

Još jednom je pohvalio kapitena hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji pruža sjajne igre i u 36. godini.

“Što god da kažem o Luki, bit će premalo. On u 35, 36 godini igra sjajan nogomet. Nakon Rusije mislili su da će se ugasiti, no on je sve bolji i bolji. On je primjer svima drugima i mislim da će dugo trajati,” zaključio je Dalić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.