Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas svečano otvaranje stadiona FK Mladost Doboj-Kakanj

mladost-stadion1

Nakon 100 dana radova na stadionu u Doboju kod Kaknja novi premijerligaš FK Mladost DK stekao je uvjete za odigravanje domaćih utakmica u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Za veoma kratko vrijeme nadograđena je postojeća zapadna, ali i u potpunosti izgrađena sjeverna tribina, pa stadion Mladosti sada raspolaže kapacitetom sa više od 3000 mjesta.

mladost-doboj

Dok su se do sada domaće utakmice odigravale na neutralnom terenu na Kamberović polju u Zenici, travnjak stadiona u Doboju je pripreman i renoviran, te je prilikom posjete delegacije FK Sarajevo dobio visoke pohvale. Sarajlije smatraju da je ovaj travnjak poput Old Trafforda za ostale terene u BiH.

mladost-stadion4

Danas je svečano otvaranje terena u Doboju koje će obilježiti gostovanje bh. šampiona. Čelnici Mladosti na pravi način će dočekati aktuelne šampione BH Telecom Premijer lige BiH, koji će ujedno imati čast da budu dio historije kluba na čijoj klupi sjedi iskusni Ibro Rahimić. Očekuje se oko hiljadu navijača iz Sarajeva koji su dobili na raspolaganje sjevernu tribinu.

mladost-stadion5

Utakmica između Mladosti i Sarajeva na rasporedu je s početkom u 13 sati i 30 minuta. Glavni sudija bit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Naš reporter boravi u Doboju gdje je zabilježio pripreme za utakmicu od ranih jutarnjih sati. Kako bi sve proteklo svečano čelnici FK Mladosti rade na svakom detalju, dovršava se asfaltiranje parkinga, ukrašavaju se tribine i dekoriše travnjak uz pomoć predstavnika navijačke grupe “Crvena legija”.