Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

8. kolo

Danas tri utakmice Premijer lige BiH: Željezničar čeka Krupu i ponovo želi na vrh

zeljo

Trener Željezničara Amar Osim uporedio je meč protiv Krupe s utakmicom protiv Mladosti koju su “Plavi” na svom terenu izgubili

Danas su na rasporedu tri utakmice 8. kola m:tel Premijer lige BiH u fudbalu.

Mladost Doboj Kakanj od 16.30 sati dočekuje mostarski Velež, od 18.00 sati igraju Radnik Bijeljina – Olimpik Sarajevo, a u posljednjoj utakmici današnjeg programa Željezničar će na Grbavici biti domaćin ekipi Krupe (20.00 sati).

Trener Željezničara Amar Osim uporedio je meč protiv Krupe s utakmicom protiv Mladosti koju su “Plavi” na svom terenu izgubili.

“Ne bih sveo poraz protiv Mladosti samo na podcjenjivanje. Oni su bili motivisani i pridržavali su se svog plana igre, a mi smo s druge strane bili slabi. Taj meč nam može poslužiti kao pouka, a mislim da je Krupa bolja od tog tima Mladosti. Oni mogu igrati bez opterećenja a sposobni su da budu opasni. Mi smo ostvarili važnu pobjedu na gostovanju u Širokom Brijegu, ali još nismo na fizičkom nivou na kojem smo bili prije koronavirusa. Morat ćemo ponoviti visok nivo igre kao u meču protiv Širokog, a to je teško s manje atraktivnim protivnikom”, rekao je Osim u najavi utakmice na Grbavici.

U nedjelju je na programu utakmica u Tuzli gdje se sastaju Sloboda i Sarajevo. Preostala dva susreta 8. kola igraju se u ponedjeljak kada će Borac u Banjaluci ugostiti Tuzla City, dok će u Mostaru biti odigran hercegovački derbi Zrinjski – Široki Brijeg.