Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

šesnaestina finala

Danas žrijeb za utakmice Kupa BiH, nekoliko velikih promjena u načinu igranja

kup

U šesnaestini finala, osmini i četvrtfinalu igra se jedna utakmica, a u polufinalu dva meča. U finalu se igra jedna utakmica, što je još jedna promjena u odnosu na ranije sezone

Žrijeb parova šesnaestine finala Kupa BiH bit će održan danas u prostorijama Nogometnog saveza BiH, od 13 sati.

Predstavnici klubova neće prisustvovati izvlačenju kako bi se ispoštovao Covid-protokol, ali moći će proceduru pratiti u direktnom prenosu putem YouTube kanala NSBiH.

Od ove sezone uvedeno je nekoliko noviteta u samom takmičenju. Naprimjer, klubovi iz nižeg stepena takmičenja bit će domaćini, a u šesnaestini finala se ne mogu sastati ekipe iz Premijer lige BiH.

U šesnaestini finala, osmini i četvrtfinalu igra se jedna utakmica, a u polufinalu dva meča. U finalu se igra jedna utakmica, što je još jedna promjena u odnosu na ranije sezone.

Danas u “bubnju”, prilikom žrijeba šesnestine finala Kupa BiH, bit će ceduljice s imenima ovih ekipa: Alfa Modriča, Borac (Banja Luka), Budućnost (Banovići), Dizdaruša (Brčko), Fortuna (Zenica), Goražde, GOŠK (Gabela), Igman (Konjic), Klis (Buturović polje), Krupa (Krupa na Vrbasu), Leotar (Trebinje), Mladost (Doboj Kakanj), Olimpik (Sarajevo), Radnik (Bijeljina), Radnički (Lukavac), Rudar (Kakanj), Rudar (Prijedor), Sarajevo, Slavija (Istočno Sarajevo), Sloboda (Bosanski Novi), Sloboda (Tuzla), Široki Brijeg, Tekstilac (Derventa), Travnik, Tuzla City, Unis (Vogošća), Velež (Mostar), Velež (Nevesinje), Zrinjski (Mostar), Zvijezda 09 (Bijeljina), Zvijezda (Gradačac) i Željezničar (Sarajevo).

Podsjetimo, osvajač Kupa BiH bilo je Sarajevo u sezoni 2018/19, dok u sezoni 2019/2020, zbog pandemije korona virusa, nije proglašen osvajač najmasovnijeg takmičenja.