Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Današnji tim Austrije čine Hadžikić, Gluhaković, Jakupović, Karić, Muhamedbegović…

hadzikic

Mlada reprezentacija Austrije narednih dana igra dvije utakmice, prijateljsku protiv Danske i kvalifikacijsku za odlazak na EP protiv Makedonije. Selektor Werner Gregoritsch objavio je nedavno spisak od 23 igrača koji konkurišu za ovu akciju.

Na njemu su između ostalih i Marko Kvasina, napadač Twentea koji je u Holandiju otišao u ljeto prošle godine iz bečke Austrije, Adrian Grbić – trenutni član Altacha, koji je u mlađim kategorijama igrao i za Stuttgart, Dario Marešić stoper koji igra za Sturm.

Nisu to jedini Balkanci u U21 reprezentaciji Austrije. Bosnu i Hercegovinu predstavljaju Arnel Jakupović, inače napadač Juventusa, te dvojac iz Austrije Beč – Petar Gluhaković i Osman Hadžikić. Sandi Lovrič je porijeklom iz Slovenije, a Dejan Ljubičić je srpskog porijekla.

Na spisku se nalazi i Sascha Horvath, za kojeg nismo uspjeli pronaći ima li porijeklo iz naših krajeva, ali ime mu sugerira da je to itekako moguće, a da je U21 reprezentacija Austrije ovisna o balkanskim igračima svjedoče i imena s predpozivima: Ivan Ljubić, Marko Raguž, Emir Karić, Ahmet Mugamedbegović, Stefan Perić…