Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

propast zvijezde

Dani Alveš zbog sigurnosti prebačen u drugi zatvor

New Project (18)

Alves će imati svoj tuš i neće morati u red s ostalim zatvorenicima kod obavljanja higijene

Dani Alves više se ne nalazi u zatvoru Brians 1, već je zbog vlastite zaštite premješten u manji Brians 2, javljaju španski mediji. Alvesu prijeti zatvorska kazna u trajanju od 4 do 12 godina ako na suđenju bude proglašen krivim zbog silovanja djevojke (23), za što ga se tereti.

Brazilska legenda Barcelone i najtrofejniji nogometaš u istoriji navodno je 30. decembra prošle godine u noćnom klubu Sutton u Barceloni prisilio djevojku na seksualni odnos. Prvo je zahtijevao od nje da ga primi za međunožje. To je napravio dva puta, uprkos tome što mu je pružala otpor, a potom ju je navodno odvukao u WC u kojem ju je ošamario, bacio na pod i silovao.

Istražni sudac odredio je da Alves mora čekati suđenje u pritvoru, a mediji koji prate proces sad pišu o njegovom prebacivanju u drugi zatvor. Tvrdi se da ono ne odudara od uobičajene prakse kada su u pitanju osobe Alvesovog profila.

Premještanje u manje objekte pomaže tome da se nad njima ima bolji nadzor, ali i da se lakše kontroliše odnos drugih zatvorenika prema takvim ljudima. Također, čuvari će u manjoj ustanovi moći lakše paziti što radi i sam nogometaš. Pokušaji samoozljeđivanja ljudi koji iza rešetaka dođu nakon života u slavi nisu rijetkost, podsjeća se.

Alves će imati svoj tuš i neće morati u red s ostalim zatvorenicima kod obavljanja higijene. Datum početka suđenja još nije poznat.