Fudbal

poklapanje temina

Danska ostaje među domaćinima odgođenog Eura 2020. godine

08/05/2020

Utakmice Eura, koji je pomaknut s 2020. na 2021., bit će odigrane u razdoblju od 11. juna do 11. jula sljedeće godine, a Danska, odnosno Kopenhagen, će ugostiti tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja i jedan dvoboj osmine finala. U isto razdoblju, od 2. do 4. jula , Danskom će proći biciklistička karavana Tour de Francea

Iako će se termini utakmica na odgođenom Europskom prvenstvu za nogometaše i početnih etapa Tour de Francea preklapati, Danska će ostati među domaćinima Eura 2021., objavili su u četvrtak iz tamošnjeg nogometnog saveza.

Utakmice Eura, koji je pomaknut s 2020. na 2021., bit će odigrane u razdoblju od 11. juna do 11. jula sljedeće godine, a Danska, odnosno Kopenhagen, će ugostiti tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja i jedan dvoboj osmine finala. U isto razdoblju, od 2. do 4. jula , Danskom će proći biciklistička karavana Tour de Francea.

Zbog toga je Danski nogometni savez morao u ponovne pregovore s gradskim čelnicima Kopenhagena i njegovih partnera koji vode Parken stadion.

“Zahvaljujemo Parkenu, gradu Kopenhagenu, UEFA-i i Tour de Franceu na pronalažanje konstruktivnog rješenja velikog izazova istodobnog organiziranja Europskog prvenstva i Tour de Francea unutar nekoliko tjedana”, izjavio je predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller, prenosi Hina.

“Čini se da smo uspjeli. Možemo se veseliti fantastičnom sportskom ljetu u Kopenhagenu sljedeće godine s puno slavlja i zajedništva”, izjavio je gradonačelnik danske prijestolnice Frank Jensen.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.