Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poklapanje temina

Danska ostaje među domaćinima odgođenog Eura 2020. godine

UEFA Euro Roma 2020 Official Logo Unveiling
ROME, ITALY - SEPTEMBER 22: A general view of UEFA Euro Trophy in the Stadio Olimpico during the UEFA Euro Roma 2020 Official Logo unveiling at Palazzo delle Armi on September 22, 2016 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Utakmice Eura, koji je pomaknut s 2020. na 2021., bit će odigrane u razdoblju od 11. juna do 11. jula sljedeće godine, a Danska, odnosno Kopenhagen, će ugostiti tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja i jedan dvoboj osmine finala. U isto razdoblju, od 2. do 4. jula , Danskom će proći biciklistička karavana Tour de Francea

Iako će se termini utakmica na odgođenom Europskom prvenstvu za nogometaše i početnih etapa Tour de Francea preklapati, Danska će ostati među domaćinima Eura 2021., objavili su u četvrtak iz tamošnjeg nogometnog saveza.

Utakmice Eura, koji je pomaknut s 2020. na 2021., bit će odigrane u razdoblju od 11. juna do 11. jula sljedeće godine, a Danska, odnosno Kopenhagen, će ugostiti tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja i jedan dvoboj osmine finala. U isto razdoblju, od 2. do 4. jula , Danskom će proći biciklistička karavana Tour de Francea.

Zbog toga je Danski nogometni savez morao u ponovne pregovore s gradskim čelnicima Kopenhagena i njegovih partnera koji vode Parken stadion.

“Zahvaljujemo Parkenu, gradu Kopenhagenu, UEFA-i i Tour de Franceu na pronalažanje konstruktivnog rješenja velikog izazova istodobnog organiziranja Europskog prvenstva i Tour de Francea unutar nekoliko tjedana”, izjavio je predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller, prenosi Hina.

“Čini se da smo uspjeli. Možemo se veseliti fantastičnom sportskom ljetu u Kopenhagenu sljedeće godine s puno slavlja i zajedništva”, izjavio je gradonačelnik danske prijestolnice Frank Jensen.