Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dariju Srni tokom utakmice preminuo otac

darijo srna

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna nakon utakmice protiv Turske saznao je da mu je umro otac, javljaju hrvatski mediji.

Smrt nije nastupila iznenadno jer je Uzeir Srna bolovao već neko vrijeme od teške bolesti.

“Kapetanu Srni umro je tata Uzeir nakon utakmice. Našem kapitenu izražavam saučešće, a on je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica od sto i ne znam koliko u dresu Hrvatske. Kao da je ocu želio poručiti: ‘Tata, odi mirno'…”, izjavio je Zdravko Mamić.

FOTO: 24sata.hr

FOTO: 24sata.hr

Uzeir se rodio u selu Gornji Stopići u BiH, gdje je njegova porodica živjela do Drugog svjetskog rata nakon čega su morali bježati.

Životna priča Uzeira Srne

U mlađim danima bio je golman. Branio je za Sarajevo, Jedinstvo, Čelik, a bio je i Francuskoj. Potom se vratio u Metković gdje je upoznao prvu suprugu Nadu s kojom je dobio sina Renata. U drugom braku s Milkom dobio je dva sina, Igora i Darija.

Uzeir je odmah primijetio da je Darijo taletiran za nogomet. No zbog finansijske situacije, nije ga mogao upisati u omladinsku školu Hajduka. No kad su u Splitu vidjeli što može mali Darijo, primili su ga, a Uzeir je u to vrijeme išao raditi u Njemačku kako bi mogao kupiti auto i ići na utakmice gledati svog sina.