Fudbal

zaražen koronavirusom

David Moyes će ekipu West Hama voditi od kuće

25/09/2020

Nakon što su bili pozitivni na COVID-19 Moyes i igrači Issa Diop i Josh Cullen morali su napustiti Olimpijski stadion London uoči pobjede nad Hullom u Liga kupu Engleske u utorak

Alan Irvine, pomoćni trener West Hama Uniteda, rekao je da će menadžer David Moyes i voditi ekipu u nedjeljnoj utakmici protiv Wolverhamptona, ali od kuće jer zbog zaraze koronavirusom još uvijek mora biti samoizolaciji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što su bili pozitivni na COVID-19 Moyes i igrači Issa Diop i Josh Cullen morali su napustiti Olimpijski stadion London uoči pobjede nad Hullom u Liga kupu Engleske u utorak.

Irvine će u nedjelju ponovo biti na klupi “čekićara“ i komuniciraće s Moyesom.

“David će biti menadžer. Sve što budemo radili prethodno će menadžer odobriti i on će donositi odluke o svemu. On donosi odluke svakako, a ja sam, poput ove konferencije za novinare, samo glasnik. Dobro je, razgovarao sam s njim nekoliko puta jutros i ne osjeća nikakve simptome. Očito je sve ovo malo frustrirajuće za njega, ali nosi se s tim. Diop i Cullen su također dobro. Frustrirani su jer ne mogu doći, ali takva je situacija i oni to razumiju. Niko od njih ništa ne osjeća, pa su možda zbog toga frustrirani“, kazao je Irvine za britanske medije.

Moyes, Diop i Cullen i dalje nemaju nikakve simptome oboljenja COVID-19. Utakmica trećeg kola Premier lige između West Hama i Wolvesa igraće se u nedjelju na Olimpijskom stadionu sa početkom u 20 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.