Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Boer nakon sramote u Ligi Evrope: Možemo dobiti Juventus

de boer

Inter je u četvrtak neočekivano poražen u Milanu od izraelskog Hapoela Beer Sheve (2:0), a trener Frank de Boer je nakon utakmice jasno rekao kako nije zadovoljan nastupom Marcela Brozovića kojeg je zamijenio nakon samo prvog poluvremena.

“Žao mi je navijača koji su došli na stadion. Prebrzo smo gubili lopte, ali nismo igrali dobro samo prvih minuta, nakon toga smo kontrolisali utakmicu. Nakon primljenog prvog pogotka smo potpuno izgubili glavu, nije mi jasno kako se to moglo dogoditi u trenutku kada zaostajemo samo jedan gol za protivnikom i još je puno vremena do kraja da se vratimo. Ljutit sam jer sam uvjeren da smo mogli prvi do pogotka jer smo imali prilika,” rekao je De Boer Sky Sportu nakon utakmice pa nastavio:

“Uvjeren sam da je Brozović htio dati sve od sebe, ali isto tako i da može puno bolje. U ovoj utakmici nije dao sve od sebe, ali isto tako nekoliko puta nije imao sreće.”

Za vikend Inter igra protiv Juventusa u najvećem italijanskom derbiju, a tamošnji mediji su se već raspisali o mogućem otkazu Holanđaninu ukoliko im Juventus zada teški poraz.

De Boer je na klupi Intera upisao samo jednu pobjedu protiv Pescare, a kao nasljednik se spominje Fabio Capello.

“Ako budemo vjerovali u sebe, uvjeren sam da možemo dobiti Juventus,” dodao je kratko De Boer.

“U nogometu danas ne postoji lagana utakmica, ovo je ružan poraz. Nismo uspjeli reagovati na pravu način nakon primljenog gola. Vidjelo se da su oni bolje pripremljeni jer su već igrali u kvalifikacijama Lige prvaka. Mi smo se mučili, trebamo još raditi,” prokomentarisao je nakon poraza Interov napadač Eder koji je na utakmici protiv Izraelaca imao najbolju priliku, ali je pogodio okvir gola.