Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA

De Bruyne, Lewandowski i Neuer kandidati za najboljeg fudbalera Evrope

uefa (1)

UEFA će i ove godine nagraditi najboljeg fudbalera Evropa lige, a nagrada će mu biti dodijeljena prilikom žrijeba grupa za to takmičenje 2. oktobra u Nyonu

Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski i Manuel Neuer ušli su u uži izbor za nagradu za najboljeg igrač u Evropi u sezoni 2019/20. (UEFA Best Player in Europe) u izboru Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Na osnovu glasova članova UEFA-inog žirija za igrača sezone 2019/20. u konkurenciji još su bili: Lionel Messi (Barcelona) 53 boda, Neymar (Paris Saint-Germain) 53, Thomas Muller (Bayern) 41, Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 39, Thiago Alcantara (Bayern) 27, Joshua Kimmich (Bayern) 26 i Cristiano Ronaldo (Juventus) 25.

Osvajač tradicionalne prestižne nagrade bit će proglašen 1. oktobra na ceremoniji u sjedištu UEFA u Nyonu (Švicarska) prilikom žrijeba grupa Lige prvaka za sezonu 2020/21. Tada će biti proglašen i najbolji trener u Evropi, najbolji igrači po pozicijama u timu u protekloj sezoni Lige prvaka, te najbolja fudbalerka i igračice po pozicijama u timu na Starom kontinentu za proteklu takmičarsku godinu.

UEFA će i ove godine nagraditi najboljeg fudbalera Evropa lige, a nagrada će mu biti dodijeljena prilikom žrijeba grupa za to takmičenje 2. oktobra u Nyonu.

Uži izbor od tri igrača u svim konkurencijama odabrao je UEFA žiri koji čini 80 trenera klubova koji su učestvovali u grupnim fazama Lige prvaka 2019/20 (32) i Evropa lige (48), te 55 novinara koje je izabrao Europa Sports Media (ESM), po jednog iz svake zemlje članice UEFA-e.

”Članovi žirija odabrali su po troje najboljih u svim konkurencijama, s tim da je prvi dobio pet bodova, drugi tri i treći jedan. Treneri nisu smjeli glasati za igrače iz vlastitog tima”, saopštili su iz UEFA.

– NOMINOVANI ZA NAGRADE UEFA U SEZONI 2019/20. –

Najbolji fudbaler u Evropi: De Bruyne, Lewandowski, Neuer

Najbolja fudbalerka u Evropi: Bronze, Harder, Renard

Najbolji trener: Flick, Klopp, Nagelsmann

Najbolja trenerica: Cortes, Lerch, Vasseur

Najbolji golman u LP: Navas, Neuer, Oblak

Najbolji odbrambeni igrač u LP: Alaba, Davies, Kimmich

Najbolji vezni igrač u LP: De Bruyne, Muller, Thiago Alcantara

Najbolji napadač u LP: Lewandowski, Mbappe, Neymar

Najbolja golmanica: Bouhaddi, Endler, Panos

Najbolja odbrambena igračica: Bronze, Goessling, Renard

Najbolja vezna igračica: Gunnarsdottir, Marozsan, Popp

Najbolja napadačica: Cascarino, Harder, Miedema

Najbolji igrač Evropa lige: Banega, Bruno Fernandes, Lukaku