Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Magistris: Higuain u Napulju mora biti osiguran kao premijer Italije

higuain

Gradonačelnik Napulja Luigi De Magistris izjavio je da bi napadač Juventusa Gonzalo Higuain trebao hodati s metalnim detektorom i okružen s više od 1.000 službenika sigurnosti ukoliko se vrati u grad.

Higuain je napustio nogometni klub Napoli u ljeto ove godine i prešao u prvaka Italije za 90 miliona eura, što je izazvalo bijes navijača. Argentinac je postao omražena ličnost u Napulju, a kada se transfer realizirao, fanovi su na ulici spaljivali njegove dresove u znak protesta što je prešao u redove ljutog rivala.

– Navijači su se na nevjerovatan način vezali za njega, ali nakon odlaska to ih je slomilo. Mislim da on ne bi mogao normalno prošetati gradom. Druželjubivi smo, ali… – kazao je De Magistris, prenosi Football Italia.

Dodao je da je premijer Italije Matteo Renzi morao hodati s metalnim detektorom i s mnogobrojnim osiguranjem, te poručio Argentincu da tako postupi.

– U principu njih dvojica bi se trebali sastati, kako bismo razmotrili policijsko osiguranje – zaljučio je gradonačelnik Napulja.

Utakmica između Juventusa i Napolija počinje u 20.45 sati u Torinu, a ova dva tima će se u Napulju sresti na proljeće naredne godine.