Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Rossi o Lulićevoj izjavi: Nije kraj svijeta

lulic

Bh. reprezentativac Senad Lulić izazvao je kontroverze u Italiji nakon izjave za italijanske medije neposredno po završetku rimskog derbija u kojem je Roma savladala Lazio sa 2:0.

Lulić je rekao kako je defanzivac Rome Antonio Rudiger “prije dvije godine prodavao čarape i kaiše, a sada je kao fenomen”.

Ovu izjavu Lulića, kojeg u Italiji optužuju za rasizam, komentarisao je i kapiten Rome Daniele De Rossi.

“Možda se Lulić pokajao nedugo nakon izjave. To su riječi koje budu izgovorene i na terenu ali i poslije utakmice. I meni se to dešavalo. Šteta je što se to desilo, ali nije kraj svijeta. Nadam se da se sve oko derbija završilo posljednjim zviždukom sudije i da možemo nastaviti slaviti”, rekao je De Rossi, prenose italijanski mediji.

On je dodao da svi igrači i navijači Rome imaju mnogo toga zajedničkog te da svakodnevno hodaju istim ulicama, posjećuju iste kafiće, pa i škole u koje idu njihova djeca.

“Imam mnogo prijatelja koji navijaju za Lazio i ja ih ne gledam drugačije. Svugdje u svijetu postoji određena netrpeljivost između navijača, ali u Rimu nema rata među navijačima”, zaključio je De Rossi.