Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šok za navijače "Rođenih"

Dean Klafurić više nije trener FK Velež, razlog – emotivno je prazan

dean klafuric velez
Foto: Screenshot/ YouTUbe

Dean Klafurić je u Velež stigao na početku prošle sezone. On je “Rođene” vodio na 32 službene utakmice i ostvario je 16 pobjeda, sedam poraza i devet remija

Hrvatski stručnjak Dean Klafurić više nije trener FK Velež. Iznenađujuću vijest za navijače Veleža potvrdio je predsjednik “Rođenih” Senad Kevelj na današnjoj press konferenciji.

Kako je Kevelj rekao, treninge će do imenovanja novog šefa struke voditi članovi stručnog štaba Samir Merzić i Avdo Kalajdžić.

-Jutros me zvao njegov agent i tu mi saopštio da on više nije emocionalno spreman voditi FK Velež. Da budem jasan, on je emotivno prazan, ne osjeća da bi mogao doprinijeti daljem razvoju Veleža. Naravno da je to svima bio šok i neobična situacija, jedno veliko iznenađenje, a naravno da je Velež ozbiljan klub koji ima sve strukture koje treba da ima ozbiljan klub tako da ni ova vijest neće ostaviti posljedice u radu Veleža i to ja odgovorno tvrdim, istakao je Kevelj.

Podsjetimo, Dean Klafurić je u Velež stigao na početku prošle sezone. On je “Rođene” vodio na 32 službene utakmice i ostvario je 16 pobjeda, sedam poraza i devet remija.

U minuloj sezoni Velež je vodio do 3. mjesta i plasmana u evropske kvalifikacije.