kombinovani sastavi

Debakl Francuske na startu Olimpijskih igara, razočarali i Španci

franc

Bolje sreće nije bila ni Španija protiv Egipta

Francuska reprezentacija izgubila je od Meksika 4:1 u 1. kolu nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Francuska, u čijoj postavi su najveće zvijezde bili Gignac, Thauvin i Savanier, odigrala je jako slabu utakmicu i sasvim zasluženo izgubila.

Do 47. minute nije bilo golova, da bi Meksikanci zabili dva u sljedećih osam minuta. Na 2:1 smanjio je Gignac iz penala u 69. minuti, ali je Antuna u 80. minuti riješio pitanje pobjednika, a Aguirre u sudačkoj nadoknadi potvrdio visoku pobjedu Meksika.

Bolje sreće nije bila ni Španija protiv Egipta iako nije izgubila. Završilo je bez golova, ali za razliku od Francuza, Španci su došli u puno jačem sastavu na Igre.

Igrali su u jako sličnom sastavu kao na Euru, ali Dani Olmo, Oyarzabal, Pedri, Asensio, Pau Torres i Garcia nisu uspjeli slomiti Afrikance.

U ostalim susretima Novi Zeland je golom Burnleyjevog napadača Chrisa Wooda pobijedio Južnu Koreju 1:0, a Obala Bjelokosti bila je bolja od Saudijske Arabije s 2:1. Al Amri je u 39. minuti zabio autogol za vodstvo Afrikanaca, a Al Dawsari je izjednačio minutu prije odmora. Pobjedu Obali Bjelokosti donio je Franck Kessie u 66. minuti susreta.