Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

la liga

Debi kakav su u Realu čekali skoro 17 godina

rodrygo (1)

Rodrygo je ovim golom postao i prvi Realov igrač rođen u 21. stoljeću koji je postigao gol

Kada je Ronaldo Luis Nazario de Lima 6. oktobra 2002. na Santiago Bernabeuu postigao gol nakon samo 62 sekunde debija za Real protiv Alavesa i tako postao Realov strijelac najbrže postignutog prvijenca u istoriji kluba, njegov sunarodnjak Rodrygo Silva de Goes imao je godinu i devet mjeseci.

Nešto manje od 17 godina kasnije Rodrygo je u 71. minuti utakmice protiv Osasune i pobjedi Reala 2:0 na Bernabeuu debitovao za domaćina u šestom kolu La Lige zamjenivši svog sunarodnjaka Viniciusa Juniora.

Nakon samo 93 sekunde Realov tinejdžer je slavio gol sa suigračima. Za konačnih 2:0 u pobjedi Reala.

Tako je postao igrač koji je najbrže zabio na debiju za Real u La Ligi nakon “pravog” Ronalda.

Rodrygo je ovim golom postao i prvi Realov igrač rođen u 21. stoljeću koji je postigao gol.

Mladi Brazilac koji igra na lijevom krilu došao je ljetos iz Santosa uz odštetu od 45 miliona eura i imao je jako težak početak u Realu. Zbog ozljede prepona odigrao je samo jednu utakmicu za Castillu, mladu Realovu ekipu pod trenerom Raulom. Protiv Langrea je izborio penal, ali ga je promašio.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.