Debiji i oproštaji: Ko je sve debitovao na oproštajima Hibića, Konjića, Muratovića?

vedad-ibisevic

Na oproštaju Emira Spahića, Zvjezdana Mismovića i Vedad Ibiševića debitovao je Bojan Nastić. Lijevi bek Genka odigrao je solidno i nakon meča izjavio da je zadovoljan svojim nastupom. Oproštaji poput jučerašnjih rijetko se organizuju, a zanimljivo je da je kao i jučer, svaki put dosad na utakmicama koje su bile oproštajne za neke igrače, istovremeno neko novi debitovao.

Na susretu protiv Finske u aprilu 2004. oprostio se Mirsad Hibić, a debi su upisali Gradimir Crnogorac i Predrag Šimić. Oni kasnije ipak nisu uspjeli postati standardni i u reprezentaciji su bili prolaznici. Na oproštaju Muhameda Konjića u augustu 2006. na utakmici protiv Francuske (poraz 1:2) debitovali su Zlatan Muslimović i prolaznik Ivan Jolić.

Oproštaj je priređen i Nerminu Šabiću u augustu 2008. na utakmici protiv Bugarske (1:2), a debitovao je Miralem Pjanić. Na oproštaju Samira Muratovića u martu 2014. prve nastupe upisali su Tino Sven Sušić i Anel Hadžić.

Oproštajne utakmice nisu odigrali Meho Kodro, Serej Barbarez, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Hasan Salihamidžić, Kenan Hasagić, Vedin Musić, Zlatan Bajramović, Saša Papac, Mensur Mujdža…