Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Elvir Ibišević

Debitovao u dresu Zmajeva, pa završio karijeru u 23. godini

ibisevic elvir instagram
ibisevic elvir instagram
Elvir Ibišević (lijevo) / FOTO: Instagram

Debitovao je u okršaju protiv zemlje u kojoj je odrastao, utakmica je završila 0:0

Robert Prosinečki službeno je sjeo na klupu Bosne i Hercegovine u januaru 2018. godine i isti mjesec debitovao u prijateljskoj protiv SAD izvan FIFA-inog termina. Zmajevi su odigrali dvije utakmice u sastavu skrpanom od igrača koji su u tom terminu bili na raspolaganju.

Uglavnom su to bili igrači iz domaće lige, ali i jedno ime sa sjevernoameričkog kontinenta, tad 19-godišnjeg rođaka puno poznatijeg Vedada Ibiševića.

Elvir Ibišević je 1998. godine rođen u Tuzli, no tad igrao za univerzitet Omaha. Skrenuo je na sebe pažnju s dva nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država U-17, ali odlučio je igrati za BiH.

Debitovao je u okršaju protiv zemlje u kojoj je odrastao, utakmica je završila 0:0, a Ibišević je dobio zadnjih šest minuta umjesto Luke Menala.

ibisevic elvir instagram

Prosinečki je po povratku rekao kako je ipak riječ o igraču koji igra na univerzitetskoj razini te dodao kako još mora napredovati za Evropu.

Ubrzo je stigao na Stari kontinent i potpisao za Celje u Sloveniji.

No nije se najbolje snašao i ubrzo je otišao u Chemie Leipzig, samo da bi se pola godine kasnije vratio kući u SAD i potpisao za Union Omahu. Odigrao je devet utakmica i u februaru 2021. zaključio karijeru, sa svega 23 godine.