Sergi Roberto

Defanzivac Barce: Poslije ponižavanja od Bayerna nismo željeli igrati fudbal

146044-kazhdnmiue-1597466560

Teško je zaboraviti utakmicu protiv Bayerna. Imali smo najgore moguće ljeto, kazao je Roberto, iskusni defanzivac Barcelone

Sergi Roberto, defanzivac Barcelone priznao je za španske medije da on i saigrači još uvijek osjete posljedice poniženja od Bayerna u četvrtfinalu Lige šampiona, kada su poraženi rezultatom 2:8, prenosi Anadolu Agency (AA).

Debakla i eliminacija iz Lige šampiona doveli su do velikih promjena tokom ljeta na Camp Nou. Ronald Koeman zamijenio je na klupi Quiquea Setiena, a zatim je najveća zvijezda Lionel Messi zatražio da promijeni sredinu. No, nakon nekoliko dana neizvjesnosti Messi je odlučio ostati, jer predsjednik Josep Bartomeu nije želio ni čuti da ga pusti bez astronomskog obeštećenja.

Španski reprezentativac Roberto tvrdi da igrači još uvijek grade samopouzdanje uoči starta sezone u La Ligi, koja će za Barcelonu početi ovog vikenda duelom protiv Villarreala.

“Teško je zaboraviti utakmicu protiv Bayerna. Imali smo najgore moguće ljeto. Nakon utakmice više nismo željeli igrati fudbal. Međutim, pod novim trenerom radimo vrlo naporno i pripremamo se za novu sezonu. Taktički nas priprema, a treninzi su bili jako dugi. Stvari vidi vrlo jasno i to je dobro za tim. Imam potpuno povjerenje u igrače i novog menadžera“, rekao je 28-godišnji Roberto za radio “RAC1“.

Roberto je dijete Barcelone, a od 2010. godine kada je potpisao profesionalni ugovor odigrao je 284 takmičarske utakmice i postigao devet golova. U dresu reprezentacije Španije upisao je sedam nastupa uz jedan pogodak.