Hrvatski reprezentativac

Dejan Lovren i službeno novi igrač Lyona

Tisuće Karlovčana dočekalo Dejana Lovrena s brončanom medaljom iz Katara
20.12.2022., Karlovac - Vise od dvije tisuce Karlovcana doslo je na docek broncanog reprezentativca Dejana Lovrena u Sportsku dvoranu Mladost. Gradonacelnik Karlovca Damir Mandic urucio je Lovrenu poklone, a Lovren je sa Zapresic Boysima otpjevao nekoliko navijackih hitova. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Moja kćer rođena je u Lyonu i uvijek kažem da mi je ovaj grad u srcu. Nikad nisam zamišljao da bih se mogao vratiti ovdje, međutim, nisam dvojio niti sekunde”, istaknuo je hrvatski reprezentativac

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren (33) novi je član Lyona, objavio je francuski klub na svojim stranicama.

“Hrvatski reprezentativac potpisao je na dvije i pol godine, odnosno do 30. juna 2025. godine”, objavio je Lyon, dok su francuski mediji istaknuli kako će njegov bivši klub Zenit dobiti dva miliona eura odštete, prenosi Hina.

“Jako sam sretan što se vraćam u Lyon. Klub mi je otvorio vrata međunarodnog nogometa, to nikad neću zaboraviti. Ovdje me vežu mnoge uspomene, mnoge poveznice, posebno s predsjednikom Jean Michelom Aulasom koji me uvijek podržavao. Iz Lyona sam 2013. otišao sa žaljenjem jer sam imao osjećaj da nisam pokazao sve. Želim svima dokazati kakav sam igrač. Moja kćer rođena je u Lyonu i uvijek kažem da mi je ovaj grad u srcu. Nikad nisam zamišljao da bih se mogao vratiti ovdje, međutim, nisam dvojio niti sekunde”, istaknuo je hrvatski reprezentativac.

Lovren je za Lyon igrao od 2010. do 2013. godine upisavši 102 nastupa u dresu “lavova” prije nego što je prodan u Southampton.

Na stadionu St Mary's zadržao se tek jednu sezonu, a potom je šest godina igrao za Liverpool.

U dresu “Redsa” sakupio je 185 nastupa i postigao osam golova. S Liverpoolom je osvojio dva velika trofeja – Ligu prvaka (2019.) i englesko prvenstvo (2020.).

U julu 2020. godine preselio je u Zenit s kojim je osvojio dva ruska prvenstva i dva Kupa.

U dresu “Vatrenih” upisao je 78 nastupa i postigao pet golova osvojivši svjetsko srebro 2018. u Rusiji, te nedavno katarsku broncu.

“Lyon je oduševljen dolaskom Dejana Lovrena koji je donio veliko iskustvo koje je Laurent Blanc priželjkivao u obrambenim redovima”, navode “lavovi”.

Prvi nastup u novom klubu hrvatski stoper mogao bi imati 7. januara protiv Metza.

Lyon se trenutno nalazi na osmom mjestu Le Championnata s 24 boda, 20 manje od lidera PSG-a. Treće mjesto, koje donosi kvalifikacije za Ligu prvaka, udaljeno je devet bodova.