Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Del Piero iznenađen ponašanjem Buffona

buffon

Alessandro Del Piero, legendarni fudbaler Juventusa za italijanske medije je izjavio da je Gianluigi Buffon pogriješio što je nakon sinoćnje utakmice kritikovao sudiju Michaela Oliver, nakon dosuđenog penala za Real Madrid u posljednjim sekundama revanš utakmice četvrtfinala Lige šampiona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Del Piero je naglasio da je iskreno govoreći iznenađen reakcijom Buffona poslije utakmice u kojoj je Juventus eliminisan. Sjajni čuvar mreže je Olivera nazvao “životinjom“, te dodao da umjesto srca ima kantu za smeće.

“Kada je Gigi pričao o sudiji, bilo mi je teško shvatiti, iskreno. Ne razumijemo zašto se trebamo baviti prvom utakmicom. Tako je u fudbalu, analizira se trenutak, bio dobar ili loš. Mislim da će Gigi za nekoliko dana drugačije govoriti o sudiji u odnosu na ono što je kazao poslije utakmice“, istakao je Del Piero.

Del Piero i Buffon su dugi niz godina bili saigrači Juventusu i reprezentaciji Italije, s kojom su osvojili Svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Real je uoči sinoćnjeg revanša na Santiago Bernabeu imao velikih 3:0 iz prvog ogleda u Torinu. Juventus je golovima Marija Mandžukića u dva navrata i Blaisea Matuidija anulirao tu prednost i sve do treće minute sudijske nadoknade izgledalo je da će se igrati produžeci. No, onda je Oliver dosudio penal, a Ronaldo golom za 1:3 produžio nadu Madriđana da mogu po treći put zaredom osvojiti Ligu šampiona.