Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Delegat iz Mostara prijavio klub sa Koševa za više prekršaja

New Project (99)

Prijavu je dobio i prijedorski tim zbog neodgovornog ponašanja službenih predstavnika kluba, zbog čega je jučerašnji susret kasnio sa svojim početkom

Sarajevo i Rudar su sinoć remizirali na Koševu u prvoj utakmici 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaćin je do prednosti došlo pogotkom Lazića, dok su gosti preko Amoaha stigli do poravnanja i boda na kraju susreta.

Po završetku utakmice, navijači bordo tima bili su jako nezadovoljni, a svoju nervozu “iskalili” su na akterima duela na Koševu.

Kako piše Sport1, delegat utakmice Renato Buhić iz Mostara prijavio je klub sa Koševa za više prekršaja. Iako je istakao vrlo dobru organizaciju utakmice od strane FK Sarajevo, Buhić je u svom izvještaju naveo vrijeđanje sudija i igrača oba tima, kao i trenera domaćeg tima od strane dijela publike na istočnoj tribini stadiona.

Ono što posebno treba zabrinuti klub sa Koševa jeste prijava za rasističko vrijeđanje strijelca pogotka za Rudar, Josepha Amoaha. Prema izvještaju delegata, neodgovorni pojedinac sa istočne tribine je vrijeđao Amoaha nazivajući ga majmunom, te “huktanjem” aludirao na boju njegove kože.

Svakako da jedan ovakav težak incident povlači velike sankcije te se očekuje da Sarajevo poduzme ozbiljne korake kako se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Prijavu je dobio i prijedorski tim zbog neodgovornog ponašanja službenih predstavnika kluba, zbog čega je jučerašnji susret kasnio sa svojim početkom.